Mindenféle agymenés

Mindenféle agymenés

37. Okos eszközök, izék és valamik

2017. június 08. - Reményi Gábor rema

A Magyar értelmező szótár szerint az okos melléknév egyik, de fő jelentése: Gyors felfogású személy, aki könnyen felfog és megért; jó értelmi képessége van, könnyen tanul. Szinonimái:bölcs, értelmes, intelligens, zseniális, kulturált, eszes, pallérozott, tanulékony, tudálékos, lángelme, agytröszt, cserfes, jó felfogású, vág az esze, éles eszű, éles elméjű, jófejű, épeszű, vág az esze mint a borotva, művelt, IQ bajnok.

A következő agymenéshez mástól kaptam az ötletet (okos ötlet volt), bár már érintettem a témát részlegesen egy régebbi írásomban, de az inkább csak a mobiltelefonokról szólt.. Ez nem konkrétan arról szól, hanem arról, hogy ma divat lett minden dolog elé odarakni azt, hogy okos-izé...., csak azt nem értem, hogy minek? Nem hinném, hogy bárki is szereti, ha valami-valaki okosabb nála. Főleg, ha valami. Pl: de hülye vagy fiam, bezzeg itt ez az okos herevasaló, példát vehetnél róla... A feleségem sokkal okosabb nálam, de engem ez nem zavar (meg itt áll mögöttem) Ez okos meglátás volt, ugye?  Máris kifejlesztettük az okosfeleséget. Ennek a jelzőnek régebben komolyabb értéke volt, mert ritkán használtuk, de ha mindenre azt mondjuk, hogy ez okos...valami, akkor ez lesz a normális és értékét veszíti az okos szó jelentése. Biztos emlékeztek rá, volt ilyen, hogy okostojás, ez régebben sértő jelző volt valakire, de ma már teljesen más jelentése lenne, ha létezne... a lábam között lehet van is kettő...

Innen indult el az agyam, hogy mit jelenthetne, ha néhány dolgot így neveznénk el, illetve lesznek köztük létezők is, ezeket megpróbálom megérteni. Ha tudtok még ilyen dologról, írjátok meg nekem! Megengedem, mert okos enged!

 -Okos sarok: ez létezik, az egyik mobilszolgáltatónál, de mit jelenthet? Beülsz oda és rájössz, hogy a sarokban vagy? Esetleg ott megvilágosodhatsz? Ez nem biztos, hogy jó, mert lehet, hogy emiatt átmész egy másik szolgáltatóhoz. Ha a házamban lenne, akkor szerintem tudja, hogy történjen bármi is, derékszögben kell állnia és korrigál, ezt valószínű, hogy az alkoholista kőművesek találták ki, természetesen tök részegen, de ezzel kiküszöbölték a legnagyobb hibájukat.

-Okos ház: ha hazamész, először is köszön. A gyerekednek megcsinálja a HÁZI feladatát. Kitölti Neked a HÁZI pálinkát. Mindig beenged, mert ahogy fentebb írtam, okos enged.

-Okos kötél: ezt nem nagyon ragozom, ez egy sport eszköz, amit megragad két csapat és megpróbálják maguk felé húzni, vagyis aki megnyeri, annak volt egy okos húzása.

-Okos autóvezető: ez még egy fejlesztés alatt lévő projekt, egy nagyobb cseh autóipari cég fejleszti, ennek a boltban kapható verziónak az OkoSkodás lesz a neve. Ez azért lesz jó, mert nem lesz rossz. De mivel még fejlesztés alatt van, nem árulhatok el részleteket.

-Okos tányér: ez mit takar? Ami alatta van, főleg ha jó nagy. Egyébként ez megmondja, hogyan kellene étkezni egészségesen. Ehhez adni kellene egy okospénztárcát, amivel meg is tudjuk venni az okos élelmiszert.

-Okos élelmiszer:ezek vitaminos kaják lehetnek és evés közben tudományos előadásokat tartanak. Majd ha a gyermekem jó jegyet hoz haza, akkor biztos örülni fog neki, ha úgy dicsérem meg, hogy kislányom, olyan okos vagy, mint a pacal.

-Okos óra: ez nem csak mutatja az időt, hanem tudja is, őrület, nem!? Azt is tudja, hogy (általában) megjelöli a bal kezed, hogy tudd, hogy ez a bal kezed és ezzel kell kitörölni a fenekedet is(már aki). Nincs kizárva, hogy a pásztorórával rokonságban van, mert az tényleg egy okos dolog volt.

-Okos óvszer: ez hasznos, mert megmondja, hogy a csaj megjátszotta-e az orgazmust, bár, nem biztos, hogy ez mindig okos dolog, ha tudod. Jelzi, ha nem a jó járatban jársz, vagy nem jól húztad fel, vagy nem rendeltetésszerűen használod. Jelzi, hogy hány löket kell az orgazmushoz. Beépített G pont keresője van, ez okozhat majd gondokat, ha a szomszédasszony irányában fog jelezni.

-Okos tévé: elvileg ilyen van, de szerintem egy sem működik helyesen, mert ha okos lenne, akkor nem engedné nézni ezt a sok szar műsort.

-Okos mosógép: ehhez akciósan jár majd az okos vasaló, ha feltalálják. Ha jól tudom, akkor ez akár okos telefonon keresztül irányítható. Ez egy nagy hülyeség, mert ki rakja be és veszi ki a ruhát, ha nem vagy otthon? Nyomkodhatod a gombokat a telefonon, de a barna csíkos alsógatya ott marad a kanapé alatt, amíg egy élő szövet a csontvázon lény le nem hajol érte. Egyébként ezt én már évekkel ezelőtt kitaláltam. Elővettem a buta telefonom és felhívtam az okos feleségem, hogy kéne a kedvenc boxer alsóm, mert csapatépítőre megyek az új titkárnővel és ki kellene mosni. És kimosta.

-Okos cipő: ez kikerüli a kutyaszart, ha meg akarna támadni valaki, akkor előre seggbe rúgja, illetve segít optimalizálni a lépéseket, mert tudjuk, hogy aki nem lép egyszerre, az nem kap rétest estére.

-Okos celeb: ez arra jó, hogy.... ja, ilyen nincs.

Tudom, hogy nem kicsit túlragoztam, de mentségemre szolgáljon, hogy nem én kezdtem! Válaszként piacra dobom az okoshülyét...

A végére egy okosság,életbölcsesség, tanács( a megfelelő rész aláhúzandó): Ha lehet mi legyünk már okosak, ne ezek a vackok, ne dőljünk be a hülye marketing dumának. Az okosság nem egyenlő a bölcsességgel. Viszont ha ezt elolvassa egy marketinges, ki fogja találni a bölcs telefont, mert erre már tudják a szöveget is: "Ha nem csörögtél volna, bölcsebb lettél volna"

 https://www.facebook.com/gabor.remenyi73/

A bejegyzés trackback címe:

https://gabor-remenyi73.blog.hu/api/trackback/id/tr212575647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása