Mindenféle agymenés

Mindenféle agymenés

16. Gyógyszerreklámok

2017. március 20. - Reményi Gábor rema

Mostanában olyan korán szoktam kelni, hogy a szokásos ébredés utáni merevedés a munkahelyen valamilyen meetingen kezdődik csak el, mert csak ott bírok tényleg felébredni.

Reggelente mikor készülünk oviba, iskolába a gyerekeknek be szoktam kapcsolni valamelyik mesecsatornát, hogy míg intézem a dolgaimat (igen, reggeli kakilást is), addig ne öljék meg egymást, de mást sem, illetve az ingatlanpiaci értéken drága lakásunk épsége is megmaradjon.

Gondoljátok el, hogy vége van a Mása és a medvének ( itt sokszor nem értem, hogy miért nem tépi szét az a medve a gyereket, olyan irritáló) és akkor bejön egy csomó mocsadék gyógyszer reklám. Mondjuk a többi is hányadék, de arról szerintem fogok még írni.

Itt szakad el a cérna, hogy egy mesecsatornán hogy lehet ennyi gyógyszar reklám?! Ma direkt számoltan, 5 reklámból 3 gyógyszer volt. Szerencsére most nem volt hasfogó reklám, mert nem lenne jó a komfortérzetem, ha nem sikerül könnyítenem...

Márkákat nem fogok írni, mert még azt hiszitek pénzt kapok érte (majd ha kapok, akkor kiírom a neveket, de engem nem vesz meg soha a gyógyszeripar!! Legalábbis nem ennyiért, amit kínáltak...)

Az egyik, ami ma volt az az, amikor az unoka sorozatosan kérdezi a mamáját, a gyógyszerrel kapcsolatban,hogy de miért?? Szerintem baj lehet a gyerekkel, hogy ilyen értetlen, pedig nagyon értelmes kisfiúnak néz ki. Szerencsére a reklámban mama megadja a választ is: miért? Mert már anyukádnak is ezt adtam és most is ezt adom! És te is ezt kapod rohadt kölök!! Számomra ez azt jelenti, hogy durva mellékhatása van a gyógyszernek, ami még örökletes is, egyszerűen idióta lesz tőle az ember, mert agykárosító hatása van.

A következő kedvencem, amikor apa éjszaka lemászik a konyhába köhögve, először azt hittem egy dugi spanglit akar elnyomni, de nem erről van szó, beteg szegény. Gondolom azt mindenki tudja, hogy a nátha a férfiakra nézve iszonyatosan veszélyes, sőt halálos is! Eddig minden férfi meghalt több ezer éven át, tehát van bizonyítékom is. Ráadásul kevesebb a férfi, mint a nő.(Sajnos más okból is fogy az igazi Férfi, lásd pl. egy gucci divatbemutató, de erről is fogok egyszer írni) Ekkor lejön anya, hogy megnézze mit csinál, mert arra gyanakszik, hogy apa titkos éjszakai együttlétre vágyik a jobb kezével, bal kezében egy agyonhasznált férfimagazinnal. Megkönyebbülve látja, hogy szerencsére nem, apa csak tüdőrákos, vagy esetleg megfázott. Hozza a csodaszert, és láss csodát, kirepül az ablakon az ektoplazma, vagy egy nagy adag slájm, ezt még nem tudtam eldönteni. Azt már nem mutatják, hogy kit száll meg újból..

Most mégiscsak írok egy nevet: doritricin, szerintem erre mondanák az ötlettelen híradósok, hogy no comment, én azért mondom ezt, mert erre nem kell poén, ez maga a poén..

Volt régebben a a robitusszin (látjátok, ez már a második név, mert bejött egy utalás, de mivel kicsi az összeg, nem írom le helyesen a gyógyszer nevét) Az előző reklámban képzeljétek el, ha ez a gyerek éjszaka rákiabál az apjára a konyhában teljesen váratlanul, hogy ROBITUSSZIN!!, az tényleg ott döglik meg ijedtében plébojjal a kezében. Valószínű, hogy magasított pápamobil alakú koporsóban kell majd eltemetni....

Végezetül egy orrcsepp reklám: két nő, látszólag ikrek, a konyhában vannak. Szerintem ez egy nő, csak digitális trükkel megkettőzték, mert két ilyen egyforma idióta nem létezik. Taknyosan, a konyhában, ahol főznek, egymás orrában turkálnak, hogy kinek mennyiért oszlatja a váladékot az orrában az csodaelixír. Nem illik más orrában vájkálni, még akkor sem, ha az ikertesód. Ez is alátámasztja az elméletem, hogy csak trükk és a saját orrában keresi a pénzt a reklámmal. A helyszín is elgondolkoztató, ott prüszkölnek, ahol az étel készül. Anya mi ez a piros és zöld dolog a joghurtban? Nem látod, fiam? Eper é slájm (gyk: eper és lime). Szegény Borbás Marcsi ezeket szalonnanyárs végén lángoló disznóval zavarná ki az udvarra a konyhából. (Tudom, már megint Marcsi, de Őt nagyon tisztelem!)

Továbbra is azt tudom javasolni, hogy csökkenteni kell a tévézési adagot, mert ezek a reklámok önmagukban megbetegítenek. Egyetek zöldséget és gyümölcsöt sokat!

Egészségetekre!

 https://www.facebook.com/gabor.remenyi73/

A bejegyzés trackback címe:

https://gabor-remenyi73.blog.hu/api/trackback/id/tr2812353123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása