Mindenféle agymenés

Mindenféle agymenés

62. Kis Karácsony...

2017. december 28. - Reményi Gábor rema

https://www.facebook.com/gabor.remenyi73/

Durva ez a karácsony, az üzletek lassan két hónappal az ünnep előtt sulykolják belénk az ünnepi hangulatot, aztán mikor eljön, hirtelen túl vagyunk rajta és nézünk ki a fejünkből, hogy ezért volt ez a hosszú ráhangolódás, készülődés? A kisgyerekesek ezt különösen érzik, milyen hosszú és szenvedéses időszak ez. Ugyanaz történik, mint a Shrekben amikor Szamár állandóan ezt kérdezi, hogy ottvagyunkmár, csak ez most mikorjönajézuska? Itt én érzem magam szamárnak... Volt ennek jó előre ráhangolásnak pozitív oldala is, mert az ajándék mennyiség csökkenésével lehetett fegyelmezni a kölköket. Egy rosszaság, mínusz egy darab ajándék a fa alól. Ezzel az lett a gond, hogy annyit rosszalkodtak már a gyerekek, hogy a fa alá nem kellett semmit rakni, sőt, a meglévő játékaikból is el kellett kobozni egy csomót. Természetesen a végén megkaptak mindent, ennek több oka is volt. Egyrészt jövőre több játékot el lehet tőlük venni, másrészt megfenyegetett a Jézuska, hogy tőlem meg elviszi a guminőmet a beépített anal intruder 2000-el együtt, ha nem kapnak ajándékot a gyerekek.
Mivel már október végén szembesültem a karácsony közeledtével, így volt időm még egy gyomrot növeszteni az ünnepi koszthoz. A készülődés közben még olyan stresszben van mindenki, hogy nincs étvágya senkinek, utána persze ez hatványozottan bepótlódik, ahogy túl vagyunk a takarításon. A felnőttek számára ez a 3 nap a családi együttléten kívül a zabálásról szól. Ha nem eszel, akkor sértődés van. Gabikám nem ízlik a húsos palacsinta? Még csak 14-et ettél... Annyi kaja volt, hogy ha nem romlana meg, akkor kitartana húsvétig (a húsvéti kaja meg újra karácsonyig...) Szerintem a gyomor nem is tud rendesen emészteni, nincs ideje rá, a megevett étel szinte ehető formában távozik az emberből.... 27-én kifejezetten jól esett egy kis pirítós, ebben az évben már nem is vagyok ennél laktatósabb ételeket fogyasztani.
A készülődés az utolsó pillanatokban a legstresszesebb, mindenki összevesz mindenkivel. Miért így áll a fa, miért tölgyfát vettél fenyő helyett, ki zabálta fel a szalonnás szaloncukrot, ki törte el a nagyi Szécsi Pált ábrázoló üvegdíszét, stb.., de mindezt csak azért, hogy ha este a Jézuska teleszórja a fa alját, akkor legyen mit megbocsájtani.
A gyerekek ragyogó szemmel bontották ki az ajándékokat és nagyon jót játszottak egész este a ....csomagolással, ez valami új dolog lehet, jövőre lehet ezt fognak kapni?
Ha valaki éhes, akkor szóljon, tudok küldeni még egy kis sült husit, de siessetek, mert már csak 47 kg maradt!

A bejegyzés trackback címe:

https://gabor-remenyi73.blog.hu/api/trackback/id/tr10013529567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása