Mindenféle agymenés

Mindenféle agymenés

23. A "galamb" felturbózva..

2017. március 28. - Reményi Gábor rema

Mai témát csak úgy elém fújta a szél...   Volt már egy "galambos" sztorim, de bizonyítani akarom magamnak, hogy elkezdődött nálam egyfajta grafomán evolúció, magyarul fejlődök. Szeretek mindenféle kellemetlen témát boncolgatni, mint a mai is, már csak azért is, mert egyrészt mindenki magára ismerhet írásom valamelyik sorában, (de ha mindegyikben, akkor kezeltesse magát) másrészt meg olyan megfoghatatlan...

Tudom, hogy rengeteg poén született már róla, de mégis kimeríthetetlen a téma, én ezért megpróbálom ismét a sajátos felfogásom szerint értelmezni. Hogy hány emberhez ér el, arról fingom sincs, de remélem szélsebesen eljut sok mindenkihez. Ez egy olyan dolog, hogy mindenki csinálja, mégsem beszélünk róla, pedig az összes vígjátékban, vagy viccesebb mesében találkozunk vele. Gondolom, most, hogy megtudtátok tőlem, hogy Ti is szoktatok ilyen vicces hangon távozó gázt termelni, remélem felkeltettem az érdeklődéseteket. Van egy brit tudósok által megállapított tény, hogy a nők sosem szokták csinálni, sem a gyerekek. Hát persze...., csak nem előttünk, szerintem van nekik egy rejtett szobájuk, ami olyan, mint egy pánikszoba, oda bújnak el napközben. Szerintem a mi lakásunkban is van egy ilyen helyiség, csak még nem volt időm felfedezni, mert mindig dolgozok...de az is lehet, hogy ennél jóval egyszerűbb a helyzet, simán csak megvárják, míg elalszunk...

Létezik több legenda, az első, hogy ha valaki előtt nyugodtan eregetünk, akkor ez már a bizalom és a szeretet jele, ezt azért egy kicsit boncolgatnám:

-Ha egy jó kis káposztás-csülkös bableves és lencsefőzelék, fokhagymás fasírttal volt ebédre, akkor ez a család nagyon ki fogja mutatni a szeretetét délutánra, egy venezuelai szappanopera gyártó tv csatorna kizárólagos szerződés köt, hogy megfilmesíthesse minden idők legszívmelengetőbb történetét, mivel a nappalijukban tapintani lehet a melegséget.

-Gondoljunk bele, ha elengedjük magunkat egy állásinterjún a HR-es előtt, mikor már úgy érezzük, hogy nyeregben vagyunk, akkor szerintem azonnal miénk lehet a SZÉLszes (gyk: sales) állás.

-A feleségünk/barátnőnk el fog elérzékenyülni a jellegzetes hang hallatán, az első mondata csak az lehet, hogy édesem érzem, hogy mennyire szeretsz, de nyiss ablakot, nem lehetek ilyen önző, hogy kisajátítom az egészet, hagy kapjon belőle más is és nem kell percenkét közölnöd ezt velem, mert megfojtasz a szereteteddel...

-Ha rossz kedvünk van, akkor megkérhetjük a környezetünket, hogy legyen velünk együttérző.

-Ha tömegközlekedési eszközön csináljuk, akkor egyrészt ezzel fejezhetjük ki bizalmunkat a sofőr felé, hogy épségben elvisz a célhoz, másrészt az utastársaink felé, hogy átadják az ülőhelyet.

Egy másik legenda is kering, hogy a hangerő fordítottan arányos a szagélménnyel. Kéremszépen ez egy nagy hülyeség. Inkább az a helyzet, hogy ez egyfajta fordított villámlás, mert itt a robaj van előbb és utána jön a flash, tehát ha van hang, akkor fel tudunk készülni a közelgő "illatfelhőre", van időnk átállni szájon át való légzésre, vagy pánikszerűen elmenekülni a tetthelyről, de ha nincs, akkor az ember jó erősen beleszippant a levegő és egyéb gáz eme különös keverékébe, magyarul becsapott a villám és végünk van. Bár van aki szerint így járja át a szeretet, lásd első legenda, de ezt úgy is értelmezhetjük, mintha hang nélkül szégyenlősen, suttogva mondanánk el a zsötemet.

Ha műszaki cikket veszek, mindenképpen megnézem a technikai adatokat, ezért nézzük meg itt is, még mielőtt valaki arra vetemedne, hogy ezzel a gázzal csinál karriert. Olvastam, hogy elérheti a puki sebessége a 10 km/h-t is, ha jó a széljárás, tehát itt le kell rombolnom mindenféle mesét a lökhajtásról, bár ha valaki nem siet, felőlem így is közlekedhet. Egy adag kb 1 deci és átlagosan 14 adag jön ebből a biocsapból naponta, ez nem túl sok, egy átlagos ásványvizes palackot sem lehet megtölteni ennyivel, tehát nem jó buli a lufifújás, sem a szélturbina rásegítés, a Főgáz rendszerében sem lehetünk sikeresek az óra visszapörgetéssel, sőt, ha Lagzi Lajcsit így akarták megvádolni, rossz nyomon járnak. A szellentés még a halálunk után is előfordulhat, tehát már csak ezért fontos, hogy foglalkozzunk a témával. Gondoljátok el, már semmit nem tudunk csinálni a mert meghaltunk, de ez még megy, jó, mi? Egyesek még azt hihetik, hogy így száll ki a lélek a testből.

Azt hihetnénk, hogy a férfiak nyernék a termelési versenyt, de nem, itt már ősidők óta egyenlőség van, (tanulhatnák ebből), csak a férfiaknál azért tűnik többnek a mennyiség, mert rájátszanak, ettől erősnek érzik magukat, meg jókat röhögnek. Látjátok hölgyeim milyen egyszerű a férfinép? Egy kis recsegő hang és órákig elszórakoznak rajta. Ha viszont megfelelő közegben van az ember, hajlamos a gáz meggyújtására is, mert mókás színnel ég el. Ez nagyon veszélyes, mert már nekem is becsípte egyszer az ujjam az öngyújtó, így ne csináljuk.

Szerintem ezt lehet még a végtelenségig ragozni, nyugodtan lehet vele próbálkozni a kommentekben, ha volt vicces sztoritok, persze csak kultúráltan:)

 

https://www.facebook.com/gabor.remenyi73/

A bejegyzés trackback címe:

https://gabor-remenyi73.blog.hu/api/trackback/id/tr4712375765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

justice1 2017.03.28. 13:21:59

"...megfolytasz a szereteteddel"... eztet javicccsad!

Reményi Gábor rema 2017.03.28. 13:27:23

@justice1: Köszi szépen, a jövőben is csesztess érte, érzékeny vagyok én is a helyesírásra!
Tetszett az írás egyébként?

Tuschinger elvtárs vagyok 2017.03.28. 13:46:51

Még akkor is tudunk fingani ha már kifingtunk?

Souky Sanjay 2017.03.28. 14:37:50

Egy jó fingás többet ér egy rossz baszásnál.

Bafana 2017.03.28. 14:52:18

Jó írás, tetszett :) Bár azt hittem, tudományosabb lesz. De a tudományosság úgy eltűnt, mint fing a szélben.

Reményi Gábor rema 2017.03.28. 15:19:54

@Bafana: Kedves Bafana: minden szava igaz az írásnak, tehát tudományos! :)
Köszönöm a dícséretet, nagyon jól esett!

Reményi Gábor rema 2017.03.28. 15:20:50

@Tuschinger elvtárs vagyok: persze, szerinted miért van túljelentkezés a patológián? :)

Reményi Gábor rema 2017.03.28. 15:22:29

@Souky Sanjay: és a jó fingás meg is oszthatod a barátaiddal, a csajodat meg nem :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2017.03.28. 18:11:54

Emlékszem, Teknősnek '84-ben a seggére olvadt a műszálas alsógatya, mikor meggyújtotta.

István Magyari 2017.03.28. 18:24:04

Ilyen cikket csak a fingreszelők tudnak írni.

Reményi Gábor rema 2017.03.28. 18:26:24

@István Magyari: Kikérem magamnak, én fing nagykereskedő vagyok!

herk 2017.03.28. 19:12:06

"Egy másik legenda is kering, hogy a hangerő fordítottan arányos a szagélménnyel. Kéremszépen ez egy nagy hülyeség. "
Látom, fingod sincs a témáról. A fingnak van egy összetétele. Ha sok kólát iszol, akkor a széndioxid átmegy rajtad és attól nagyon mennyiségű, hangos puki lesz. Széndioxid = no szag. Ha viszont a baktériumok termelik a pukit, akkor abba nem széndioxid van, hanem büdösség. Kevés, mert a baktériumok keveset termelnek, viszont ütős

Unbiased 2017.03.28. 19:18:16

Eszembe jut Knézy klasszikus sportközvetítése: "Messze szállt a finn gerelye..."

Reményi Gábor rema 2017.03.28. 19:21:35

@herk: Kedves herk: Valóban, most lebuktam, be kell valljam, hogy igazából híradásipari technikus vagyok, nem fingológus.
Megkérek mindenkit, aki doktorit akar írni az esszémből, ne tegye, mert meg fog bukni!

Egyébként köszönöm a kiigazítást, bár egy világ omlott össze bennem a téves hitem miatt :)

Void Bunkoid 2017.03.28. 19:24:44

Csak hogy letisztázzuk: NINCS szagtalan fing. Általában a nagyon átható bűzűek (ezek általában tojásos-mocsár illattal örvendeztetik meg a közönséget) kénvegyületeket tartalmaznak, és igen, kéntartalmú ételek (hüvelyesek, káposzta, tojás, tehát alapból is elég büdi kaják) után érkeznek.

A nehezen, lassan emésztődő húsok valamennyire bomlanak is az emberi bélben az emésztés közben, na akkor jönnek a tojásosnál kevésbé feltűnő, de rohadt büdös dögszagúak.

A "szagtalan" fing főleg sok levegő nyelése után vagy szénsavas üdítőitalok után következhet be, de igazából az sem szagtalan, ugyanis a vastagbélben mindig található valamennyi bélsár (kakaaaaaaa), ami nem csak a nem megemészthető dolgokat tartalmazza, de egy fincsi koktélt, amit a különböző metabolikus szervek (máj, epe, hasnyálmirigy) hozzáadtak. Közéjük tartozik a meglehetősen illékony szkatol, ami büdös, mint a szar (találó kifejezés), de hamar elbomlik szabad levegőn.

Sz'al ha egy ilyen "kólás fingba" premier plán közelről beleállsz, igencsak kellemetlen meglepetésben lehet részed. Ha a delikvenstől távol tartod magad, mire elér a fing, már az illóanyaga elbomlott :)

Void Bunkoid 2017.03.28. 19:26:56

Ja, egyes ételek lebontása közben képződhet metán (sőt, egyes EGYÉNEK több metántermelő bacit tárolnak a bélflórájukban), na ilyenkor lehet meggyújtani, szép kékes lánggal ég, lévén tök ugyanaz, mint a földgáz, ha eleget pukkantanánk per nap, valóban akár fűteni is lehetne vele :)

arncht 2017.03.28. 20:09:14

Fing a forditott villamlas? Ezt megjegyeztem :)

Reményi Gábor rema 2017.03.28. 20:55:03

@arncht: Látod, ma is tanultál valamit! :)

Reményi Gábor rema 2017.03.28. 20:57:08

@Void Bunkoid: Drága ügyvéd úr,

Köszönöm a védelmet, a fizetségként elfogadod ha egy zsugor nagyon bubis kólával fizetek? :)

sZulamith 2017.03.28. 21:15:37

Jó téma, ügyesen megoldotta a posztiró, de a kommentek sem rosszak:))))))

Reményi Gábor rema 2017.03.28. 21:22:51

@sZulamith: Köszönöm, kedves Vagy és minden kommentelőnek is, hogy sikerült kultúrált szinten maradni, én is jól szórakoztam rajtuk!

luppio 2017.03.28. 22:12:19

A lanyok soha nem finganak!

Legfeljebb halkan belesugnak a bugyijukba...

pottomcarool7 2017.03.28. 22:29:42

Köszönöm, hogy megédesítettétek az estémet :) sírva röhögtem :D

Reményi Gábor rema 2017.03.28. 22:33:17

@pottomcarool7: Ennek mi is örülünk :) Szívesen!

Reményi Gábor rema 2017.03.28. 22:34:59

@luppio: érdekes adat, meg is kérdezem holnap a kolléganőket erről :)

yotta 2017.03.28. 23:08:37

Van egy másik mondás is (nem hiszem, hogy szószerint): minden visszatartott puki egy ezres a gasztroenterologusod zsebében...
Nomármost, adódik a kérdés, szabad-e visszatartani? Azt, hogy illik, tudjuk, na de tényleg, ki kell jönnie, annak, ami kikívánkozik, vagy megoldódik ez másképp?
És még egy kérdés a fingológusokhoz: hogyan lehetséges az, hogy fiatalabb korban tényleg kevesebbet durrant az ember, pedig ugyanazt esszük? Valószínű van összefüggés a baktériumflóra - ami sok dologtól változik, akár napi szinten is és a gáz keletkezése között.

Reményi Gábor rema 2017.03.28. 23:16:39

@yotta: Szerintem a Shrekből részben megtudjuk, de én is várom a választ a kérdéseidre :)

yotta 2017.03.29. 00:38:04

@Reményi Gábor rema: Majd jól utánanézek, ha valaki tudós embör nem tüzel itt csípőből...

GBWagner1 2017.03.29. 02:03:27

Amúgy: tavaly húsvét tájban fiammal eltűnődtünk, hogy mi is pontosan a szentlélek. Definícióként ezt találtuk: "Az atyából és a fiúból árad, legtöbbször galamb formájában jelenik meg..." Egymásra néztünk, bólintottunk, mondtuk, hogy "naugye", és tudattuk anyjával a szent eredményt. Hiába. Azóta sem viszonyul nagyobb áhitattal FariZeuszok nevű fúvós kettesünk repertoárjához.

Void Bunkoid 2017.03.29. 08:55:47

@Reményi Gábor rema: oké. Ámbár a 7up (kiejtve "szevenáp", leánykori nevén - amikor bejött az országba és nem tudtunk angolul - "zup" jóval szénsavasabb :)

room_101 2017.03.29. 09:23:11

@Souky Sanjay:
Ezt úgy hallottam:
A hugyozás fingás nélkül olyan, mint a b@szás szopás nélkül.

sőőtnagyonis 2017.03.29. 09:52:02

Végbélszél, űrgyűrűfütty, alfarhang, használható az igen választékos aeroszol szimfónia akár irodalmi, akár tudományos értekezést akarunk előadni.
De javítja a szexuális élményt is mikor a behatolás hátulról történik, ez egyszerűen zavarba ejtően kellemes tud lenni. Már ha nem a szappan esik le..:-DDD

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.03.29. 13:52:09

Startupperek figyelem !

Lehetne alapítani egy fing újrahasznosító zöld vállalkozást, EU-s támogatással. A neve lehetne modjuk : BÉLGÁZ RT.
Napidíj fejében az arra vállalkozók kapnának hátulra egy is tartályt, amit a megadott gyűjtőpontokon rendszeresen leadnának.Az így összegyűjtott gázokal kis hőerőműveket lehetne működtetni, és áramot termelni..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.03.29. 13:54:36

@Reményi Gábor rema: Köszi, de én a Gulyás nevű sportriporterre gondoltam..:) (Egyébként az eredeti gulyásban nincs bab,csak szerény fingkapacitású összetevők.)
süti beállítások módosítása