Mindenféle agymenés

Mindenféle agymenés

58. Megint egy üzletkötő....

2017. szeptember 05. - Reményi Gábor rema

Ismét elém sodort a hűvös északi szél egy témát, vagy másnéven szemetet. Nem először találkoztam a jelenséggel, csak ez a mostani eset adott nekem kényszert, hogy koptassam a billentyűzetet. Van egy illető, akivel eddig majdnem napi szinten találkoztunk, a köszönést az önéletrajzába nem írhatná bele, mint erősséget. Sajnos az élet elsodort minket egymástól, stílusosan még elköszönni sem tudtunk. Egyik nap csoda történt, bejelölt a facebookon ismerősnek. Gondoltam kapok az alk...almon, mert biztos vannak rejtett értékei, talán azért nem köszönt sosem, mert a mondanivalója sokkal értékesebb, mint hogy a száját holmi etikai dolgok miatt koptassa. Szóval biztos voltam benne, hogy most megtudom az élet értelmét. Nem is kellett rá sokat várnom, mert hamarosan felugrott a messenger ablaka és a lássatok csodát! köszönéssel kezdődött az ÍRÁS, ami megváltoztathatja az életem. Gyökeresen. Ugyanis növényi eredetű terméket akart rámsózni és az összes mindenkire, akit be tudott jelölni. Ismeretségi körömben nagyon sokan jelezték, hogy szóljunk a kertésznek, mert előbújt a föld alól egy makacs gyökér és nem elég csak úgy átlépni rajta. A facebook ki is akadt egy napra a sok bejelöléstől és a sok bejelölés törlésétől.
Az első megkeresést már kitöröltem, gondolom elegendő jelzés, ha nem válaszolok, mondjuk… az idők végezetéig, de nem. A motivációs trénerek vizsgamunkái ezek az „üzletkötők”. Jött a következő megkeresés, ennek kezdetét idézem szó szerint:
Szia, Gábor!
Néhány napja megkerestelek egy üzleti lehetőséggel, amire nem reagáltál.
Gondolom nem volt időd tüzetesebben megnézni, vagy esetleg nem volt számodra aktuális.
Ez igaz, hogy-hogy nem 2 nap múlva iszonyatos szükségem lett aloe verás padlóburkolatra, hogy az otthoni mezítlábas járkálás közben is szívódjon fel a csí a talpamon keresztül a jobb fülemig.
Ezután jött az ömlengős marketingduma, hogy unikornisszarv kivonattól kezdve, mi mindent tartalmaz a termékük és ez olyan jó, hogy nem is értik, miért adják el ezt a csodát, mert a főnöke is ezt használja 547 éve és még mindig 30-nak néz ki.
Ismét idézek:
Most azt szeretném kérdezni, hogy bevehetnélek-e 1-2 zárt csoportunkba, ahol a
termékekkel kapcsolatos tapasztalatokat láthatsz, olvashatsz.
Csak így kérdőjel nélkül? Bevehetnél valamit, de nem egy zárt csoportba, hanem a nyitott szádba illetve nem engem, hanem egy bálnáét, hátha abban is találsz valami varázsszert, ami arra ösztönöz, hogy keress egy rendes munkahelyet.
Nem tudok, hogy vagytok vele, de azt hittem, hogy ez az MLM rendszerű szarság már nem működik nálunk, de ma is tanultam valamit!

A bejegyzés trackback címe:

https://gabor-remenyi73.blog.hu/api/trackback/id/tr9012804762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása